MENU ŚWIATECZNE NA ZAMÓWIENIE
Zupy:
Zupa borowikowa z łazankami (1l) – 40 zł
Barszcz czerwony czysty (1l) – 30 zł
Krem z grzybów leśnych z grzankami (1l) – 40zł
Kapusta z grochem łuskanym (1 kg) – 40 zł
Ryby:
Dzwonka karpia w panierce (200g) – 25zł
Filet karpia w płatkach migdałów (200g) -25zł
Filet z dorsza w sosie porowym (200g) – 25zł
Filet z sandacza w sosie cytrynowo maślanym (200g) – 28 zł
Filet z pstrąga pieczony z musem grzybowym (200g) – 28 zł
Dania mączne:
Pierogi z kapustą i grzybami (1kg)- 60 zł
Pierogi ruskie zapiekane w panierce (1kg)- 60 zł
Pierogi Łąckie na śliwowicy (1kg)-50 zł
Krokiety z kapustą i borowikami (1 szt.) – 12 zł
Uszka z grzybami leśnymi (1kg)- 80 zł
Łazanki z kapustą i grzybami (1 kg) – 45 zł
Zimna płyta:
Karp po żydowsku (200g) – 25 zł
Śledź po kaszubsku lub Curry (1kg) – 80 zł
Filet z łososia w galarecie z kaparami i warzywami (200g) – 25 zł
Terrina z łososia wędzonego w naleśniku szpinakowym (500g) – 40 zł
Dania na ciepło:
Filet z kaczki w sosie kurkowym (200g) – 35 zł
Filet dorsza w sosie greckim (200g) – 25 zł
Udko gęsi konfitowane w sosie żurawinowo-gruszkowym (350g) – 40 zł
Rolada z polędwiczki wieprzowej faszerowanej borowikami (700g) – 150 zł
Polędwiczka wieprzowa faszerowana śliwką lub morelą (700g) – 150 zł
Sałatki:
Sałatka śledziowa z ziemniakami i ogórkiem kiszonym (1 kg ) – 50 zł
Sałatka jarzynowa (1 kg ) – 40 zł
Sałatka włoska z makaronem grandine i selerem konserwowym (1 kg) – 50 zł
Ciasta:
Sernik wiedeński z wanilią (1 kg) – 60 zł
Piernik świąteczny w płatkach migdałowych (1 kg) – 45 zł
Szarlotka z jabłkami prażonymi (1 kg) – 55 zł